Az Egyesület

 

Egyesületünk a spanyol kultúrával, ezen belül legintenzívebben a spanyolországi flamenco kultúrával foglalkozik. Tánccsoportot működtetünk, melynek próbái nyilvánosak. Évente saját rendezvény keretében is törekszünk tevékenységünk megismertetésére, népszerűsítésére, melyre szintén szeretettel várunk mindenkit, aki a flamenco iránt bárminemű érdeklődést mutat.
A következő oldalakon rövid ízelítőt olvashatsz tevékenységünkről, a flamencoról, valamint annak történetéről.A DUENDE KULTURÁLIS EGYESÜLET céljai
(részlet az Alapszabályból)

Spanyolország történelmének és kultúrájának megismerése személyes és internetes kapcsolatokon keresztül.
E történelem és kultúra megismertetése másokkal személyes részvétel segítségével.
Kapcsolatok keresése és teremtése magyar és spanyol fiatalok között.
A spanyol kultúra azon részeinek tanulmányozása és elsajátítása, melyek tanulhatóak, mint a nyelv, a zene, a tánc - különös tekintettel a flamenco táncra -, a spanyol konyhaművészet.
Klubok, tanfolyamok, kulturális rendezvények szervezése, működtetése a spanyol kultúra elsajátítására, meglévő kapcsolatok ápolására.
  torreádor
A már megismert kultúra közvetítése és terjesztése Magyarországon.
Az egyesületen keresztül annak elősegítése, hogy az érdeklődő magyarországi fiatalok, ifjúsági csoportok, baráti társaságok vagy más szervezetek Spanyolországba jussanak, ott töltött idejük hasznosan és érdekesen teljék.
Annak elősegítése, hogy a spanyol fiatalok érdeklődése növekedjen hazánk kulturális, természeti és egyéb értékei iránt.